Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven, Nederland

Meetdag met de Paralympische Selectie bij InnoSportLab de Tongelreep

de Tongelreep

Meetdag met de Paralympische Selectie bij InnoSportLab de Tongelreep

Afgelopen dinsdag mochten we bij InnoSportLab de Tongelreep de Paralympische Zwemselectie van Team NL verwelkomen voor een meetdag. Deze dag was onderdeel van hun voorbereiding op de Paralympische Spelen in Parijs. Het was een waardevolle gelegenheid om samen met de atleten hun technieken en prestaties te verbeteren.

Testen van Starts en Keerpunten

Tijdens de meetdag hebben we ons gericht op de starts en keerpunten van de atleten. Deze onderdelen zijn belangrijk in de races en kunnen een groot verschil maken. We hebben zowel geïsoleerde testen uitgevoerd als testen onder vermoeidheid om een compleet beeld te krijgen van de prestaties van de atleten in verschillende omstandigheden.

Geïsoleerde Testen

De geïsoleerde testen bieden inzicht in de techniek van de atleten zonder de invloed van vermoeidheid. Dit helpt ons om technische verbeterpunten te identificeren die zonder de druk van een volledige race kunnen worden aangepakt en geeft ons de mogelijkheid om de atleten meerdere uitvoeringen te laten.

Testen Onder Vermoeidheid

Om de realiteit van een wedstrijd na te bootsen, hebben we ook testen onder vermoeidheid uitgevoerd. Dit geeft een beeld van hoe de atleten presteren wanneer ze al een inspanning hebben geleverd. Het is belangrijk om te weten hoe technieken standhouden onder druk en vermoeidheid.

Wat Gebeurt er Nu?

Na deze meetdag gaan wij aan de slag met het analyseren van alle verzamelde data. Onze wetenschappers zullen de cijfers en rapportages zorgvuldig doornemen. Over enkele weken ontvangt de Paralympische Selectie een rapport van ons met gedetailleerde gegevens over hun prestaties, inclusief sterke punten en verbeterpunten.

Met deze inzichten kunnen de atleten en hun coaches gerichte aanpassingen en trainingen doorvoeren. Dit proces van continue verbetering is belangrijk om in Parijs optimaal te kunnen presteren.

Vooruitkijken naar Parijs

Wij zijn blij dat we deel kunnen uitmaken van de voorbereidingen van deze atleten voor de Paralympische Spelen in Parijs. Hun toewijding en doorzettingsvermogen zijn inspirerend. Bij InnoSportLab de Tongelreep blijven we ons inzetten om hen te ondersteunen met de beste faciliteiten en expertise die we te bieden hebben.

We wensen de Paralympische Selectie veel succes in hun verdere voorbereidingen en kijken uit naar hun wedstrijden in Parijs. Blijf ISLT, Team NL en KNZB volgen voor meer updates over hun voorbereidingen en prestaties.

 

nl_NLDutch